Alkemade 2 - Heren 1: Eerste punt ZVS na gelijkspel een feitRobert @ 26 september 2010, 00:14
ROELOFARENDSVEEN - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 25 september 2010 hun tweede wedstrijd van het seizoen. In de eerste klasse A van het District gingen zij op bezoek bij Alkemade 2 in zwembad De Tweesprong te Roelofarendsveen. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel konden beschikken over een compleet team waardoor de selectie uit negen heren bestond en er de beschikking was over twee wisselspelers.

De heren hadden niet voor niets het hele eind in de auto gezeten en wilden wel het maximale uit dit treffen halen. ZVS besloot daarom de wedstrijd vol in de aanval te beginnen en dat wierp zijn vruchten af. Binnen een minuut na het startsignaal vielen er al direct twee doelpunten voor de bezoekers. Dennis Brobbel en Wessel Boersma (2x) tekenden deze periode voor de treffers van ZVS. De thuisploeg wist aan het einde van de periode tot twee keer toe te scoren.

Het lukte de Seuters niet om het goede spel van de voorgaande periode voort te zetten in het tweede kwart. Met lede ogen moesten zij toezien hoe Alkemade dankzij een andere speelwijze binnen een halve minuut de achterstand wist om te buigen naar een minimale voorsprong. ZVS hield het hoofd boven water en wist uiteindelijk uit een derde opeenvolgende manmeer te scoren. Dennis Brobbel wist hem in het doel te tikken.

In de derde periode probeerde ZVS er alles aan te doen om de wedstrijd weer naar hun hand te zetten hetgeen ook lukte. Patrick van Haarlem bracht zijn team opnieuw op voorsprong. Op acht seconden voor tijd deelde de thuisformatie nog een mentale klap uit door vlak voor het verstrijken van de tijd keeper Martijn Stolk te passeren.

Met de laatste vijf speelminuten voor de boeg was het nog niet te zeggen wie er als winnaar uit de bus zou komen. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren was inmiddels wel duidelijk. Beiden gingen ze voor de overwinning maar er moest nog wel wat voor gedaan worden. Een goed opgezette aanval van Alkemade bracht ZVS opnieuw op achterstand. Wessel Boersma stelde orde op zaken en verzilverde een manmeersituatie waardoor beide teams wederom in evenwicht waren. De mogelijkheid voor ZVS om in de laatste seconden de winnende treffer te scoren ging helaas maar nipt verloren.

Wessel Boersma was met drie doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Dennis Brobbel wist tweemaal tot scoren te komen. Patrick van Haarlem completeerde hen met zijn ene treffer.

1e periode: 2-3 (2-3 tussenstand)
2e periode: 2-1 (4-4 tussenstand)
3e periode: 1-1 (5-5 tussenstand)
4e periode: 1-1 (6-6 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 2 oktober 2010. Zij zullen dan spelen tegen De Plas 1 in zwembad De Wel te Nieuwkoop en aanvangen om 19.25 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.