Informatie

Zwem- en Waterpolovereniging ZVS kent binnen haar zwemafdeling twee groepen: 

∙ Wedstrijdzwemmers
∙ Masters

Bij de indeling van de groepen wordt er gekeken naar leeftijd, bekwaamheid, snelheid en doel (recreatief of wedstrijdzwemmen). Op basis daarvan wordt de baanindeling samengesteld.

Er wordt zowel gewerkt aan de conditie als aan de techniek. Bij techniek trainen we niet alleen de slagen maar ook b.v. de verschillende starts, onderwaterfases en de keerpunten.

We doen mee aan verschillende wedstrijden zoals: Regio-West, KNZB-verenigingscompetie, Vijfkamp, Lange-baan-wedstrijden, Hoeksche Waards Kampioenschap, Masters. Maar ook hebben we onze eigen clubkampioenschap. En indien mogelijk zwemmen we ook zo nu en dan mee met een (nacht)zwemmarathon.

Degene die in de eerste groep zwemmen kunnen ook oorkondes behalen op de verschillende slagen. Waarbij ze hun eigen tijden kunnen verbeteren.

Verder worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan een kampweekend en avondvierdaagse. Deze activiteiten zijn verenigingsbreed.

Benieuwd of het iets voor je is? Kom dan drie keer gratis en vrijblijvend meetrainen. We hebben hier een speciale strippenkaart voor ontwikkeld. Voor een nadere toelichting verwijzen wij graag verder naar de informatiepagina

Aan het einde van de competitieronde trainen we volgens een aangepast schema. Er zijn diverse dagen dat er trainingen komen te vervallen door feestdagen, vakanties of een afgelopen seizoen. Ook kan het voorkomen dat er elders wordt getraind dan in het eigen zwembad. Voor de gewijzigde/aangepaste/vervallen trainingen verwijzen wij u graag door naar dit totaaloverzicht.