Masters

Zwemmen voor Masters maakt binnen ZVS een sterke groei door. Interne groei komt voort uit doorschuiven van oudere (studerende en werkende) wedstrijdzwemmers en ouders van ZVS-jeugdleden die zelf hun conditie willen verbeteren. Externe groei is afkomstig van nieuwe seniorleden en terugkerende oud-leden.

Een Master ben je al op jonge leeftijd:

20-24 jaar: pre-Master
25 jaar en ouder: Master

De trainingen voor Masters vinden plaats naast of apart van de wedstrijdploeg. Wij bieden de mogelijkheid op verschillende niveaus conditioneel banen te zwemmen tot en met meedoen aan de reguliere zwemwedstrijden. Deze leden bepalen zelf of zij een startvergunning aanvragen en de frequentie voor wat betreft deelname aan de reguliere competitiewedstrijden. Op verzoek kunnen wij inschrijvingen voor Masters-wedstrijden en open nationale Masters-kampioenschappen verzorgen en deze wedstrijden begeleiden.

Door het seizoen heen worden tijdens de Masters-trainingen meerdere en diverse meetmomenten ingebouwd waarmee elk lid zijn vorderingen op gebied van conditionele en snelheidsverbeteringen kan inzien. Hiervoor is deelname aan wedstrijden niet noodzakelijk.

Deze specifieke trainingen worden aangekondigd in het jaarboek en op de website van ZVS.

Nieuwsgierig? Neem dan even contact op met Anja van de Peerle. Er is ook een algemene website over deze wedstrijden welke hier te vinden is. Deze wedstrijden worden opgenomen in de algemen wedstrijdkalender bij 'zwemmen'.

Het overzicht van de wedstrijden en de resultaten van de deelnemers zijn in het menu 'zwemmen' te vinden.