Spelregels

Eventuele wijzigingen voor het seizoen 2017-2018 zijn nog niet bekend. Zodra er meer bekend is dan wordt het hier gepubliceerd.

Hieronder staan de officiële spelregels geldend voor seizoen 2015-2016. Een goede wedstrijd begint met de juiste spelregelkennis. Dit geldt voor iedereen natuurlijk!

Het reglement:
      Officieel
 

Onze competities vallen allemaal onder Regio West en zij heeft aan het begin van seizoen 2013-2014 besloten enkele landelijke wijzigingen niet door te voeren. In het overzicht hieronder staan de regels die voor ons dus niet van toepassing zijn.
      Wijzigingen (uitzonderingen Regio West)
 

Toch zijn er voor het seizoen 2015-2016 een paar kleine dingen veranderd die handig zijn om te weten.
      Aanvullingen en kleine wijzigingen
 

Speciaal voor de jongste waterpoloërs (de D-, E- en F-jeugd) zijn de spelregels een beetje aangepast ten opzichte van de overige teams omdat het veld kleiner is en zij spelen een spelvorm waarin het enorm belangrijk is dat plezier van de kinderen centraal staat.
      Uitleg D-jeugd
      Uitleg E-jeugd
      Uitleg F-jeugd
 

Ook voor de W'er (wedstrijdfunctionaris achter de jurytafel tijdens een wedstrijd) is er begin 2013-2014 een belangrijke wijziging. Dit heeft betrekking op de 30 seconden na een dubbele uitsluiting. Zie dit artikel voor meer informatie.

Het gratis programma Acrobat Reader is nodig om het document te bekijken.  

laatst bijgewerkt: 2 oktober, 20:59