Preventiebeleid (gedragscode en vertrouwenspersoon)

De sportwereld is de laatste jaren harder en agressiever geworden. Ook in de maatschappij is er in dit opzicht het één en ander veranderd. Heel wat mensen zijn mondiger en veeleisender geworden. In ieder geval zijn er voldoende redenen om met elkaar een aantal afspraken te maken. Wij menen dat verenigingen hierin zelf een belangrijke bijdrage kunnen leveren.

Waarom een gedragscode?
ZVS wil een vriendelijke vereniging zijn waar het gedrag van sporters, coaches, trainers en supporters, positief, stimulerend en ondersteunend is. Om dit te bereiken heeft ZVS een gedragscode opgesteld, onze spelregels in het omgaan met elkaar. Een positieve sfeer binnen de vereniging is erg belangrijk en er wordt dan ook van iedereen verwacht hier een bijdrage aan te leveren door deze gedragscode op te volgen.

 Gedragscode (algemeen)
 
Jeugdwaterpolo
 Trainers / coaches / begeleiders
 Vertrouwenspersoon (algemeen)
 Vertrouwenspersoon (introductie)