Heren 1 - Hoogenboom Tours/BZ&PC 4: ZVS strijdend ten onderRobert @ 6 oktober 2007, 22:31

De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel moesten afgelopen zaterdag voor hun derde wedstrijd van het seizoen in de eerste klasse van het District aantreden tegen Hoogenboom Tours/BZ&PC 4 uit Bodegraven. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel.

Aanvoerder Dennis Brobbel kon beschikken over een vrijwel compleet team. Alleen op Marco Jonker (afwezig) en Rob van der Bijl kon hij geen beroep doen (uitzitten schorsing). Stefan Kuhlmann en Stefano Hitzert (beiden Heren 2) speelden voor de gelegenheid mee. Daardoor bestond de 's-Gravendeelse formatie uit negen spelers.

ZVS begon fanatiek aan de wedstrijd om zo het spel van de tegenstander af te kunnen tasten. Na een manminder te hebben overleefd was het Wessel Boersma die kort daarop de score opende en tekende voor de eerste treffer. De bezoekers stelden orde op zaken en waren in korte tijd twee keer doeltreffend. Bij aanvang van de eerste rustperiode keek de thuisploeg tegen een achterstand aan.

In het tweede kwart leek het beter te gaan met ZVS al toonde de heren uit Bodegraven zich toch de betere ploeg in het water. Na een goede pass vanuit het midden kwam de bal bij Dennis Brobbel terecht en die hoefde hem alleen nog maar in te tikken om zo de gelijkmaker op zijn naam te brengen. Lang konden zij er echter niet van genieten want kort daarop volgen al direct weer twee tegentreffers. In het slotaccoord was het Robert van Son die middels een afstandsschot in de laatste seconde tekende voor de derde dreffer.

Ook in de derde periode bleef Hoogenboom Tours/BZ & PC 4 de betere ploeg en gaven zijn ZVS het nakijken. Ondanks goed spel van de 's-Gravendelers lukte het hen niet om tot scoren te komen, iets wat bij de tegenstander wel drie keer lukte. De hoop leek vervlogen op een goede afloop maar het was Robert van Son die vriend en vijand verraste door van afstand hard uit te halen en daarmee doeltreffend was. Datzelfde kunstje wist hij te herhalen, dit keer opnieuw in de slotseconden van het derde kwart.

Met een kleine achterstand op het scorebord ging de 's-Gravendeelse formatie de laatste periode in. Om er nog het beste uit te kunnen halen werd de uiterste best gedaan om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Door werkelijk alles te geven lukte het hen om de achterstand weg te werken. Na een ietwat rommelige situatie voor het doel, de bal wilde er niet in één keer in, was het Patrick van Haarlem die tekende voor de zesde treffer. De spanning was weer terug in de wedstrijd en alles leek mogelijk. Wessel Boersma tekende voor de de zevende en tevens gelijkmakende treffer van ZVS. Met nog twee minuten op de klok lag de wedstrijd weer helemaal open en was alles mogelijk voor beide ploegen. Met nog iets meer dan één minuut te spelen viel uiteindelijk het doel voor de thuisploeg nadat de gasten opnieuw hadden gescoord. Deze achterstand wisten de heren niet meer boven te komen. Na het luiden van het eindsignaal was de deceptie dan ook groot.

Periodestanden:
1e periode: 1-2 (1-2)
2e periode: 2-2 (3-4)
3e periode: 2-3 (5-7)
4e periode: 2-1 (7-8 )

Robert van Son was met drie treffers de topscoorder van de wedstrijd. Wessel Boersma (twee) en Dennis Brobbel en Patrick van Haarlem (ieder één) completeerden hem.

De eerstvolgende wedstrijd dit seizoen van de heren is zaterdag 13 oktober 2007. Zij zullen dan spelen tegen Sassenheim 3. Deze wedstrijd wordt gespeeld in zwembad Wasbeek te Sassenheim en zal beginnen om 20.05 uur.

De stand van de 's-Gravendeelse heren is terug te vinden op onze website. Door in het overzicht van de stand te klikken op de teamnaam komen de statistieken van deze formatie te voorschijn.