Nieuws

BZC DG1 - ZVS DG1 (28/01/2023): ZVS/Poseidon ’56 strijdend ten onder in Bergambachtrobert @ 1 februari 2023, 15:12

BERGAMBACHT - Een week na het gelijkspel tegen MNC Dordrecht mochten de DG-kinderen van ZVS en Poseidon ’56 aantreden in het knusse zwembad De Hofstee in Bergambacht om het op te nemen tegen het plaatselijke DG-team van BZC. Hoewel BZC geen MNC Dordrecht is bleek het toch geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. De thuisploeg wist in de derde periode het verschil te maken en de combinatieploeg op de vijfde nederlaag van het seizoen te trakteren.

Zonder vaste keeper Timo van Rotterdam was het achterin bij ZVS/Poseidon ’56 behoorlijk improviseren. Tel daarbij dat de tegenstander over een speelster beschikt die veel en gemakkelijk scoort waardoor de uitdaging voor deze wedstrijd duidelijk werd. De thuisploeg kwam dan ook heel snel op 1-0. Daarna slaagde de combinatieploeg er in om de Bergambachtse kinderen bij het doel vandaan te houden en zelf aanvallende aspiraties aan de dag te leggen. Dat leidde in de slotminuut van de eerste periode tot de gelijkmaker via Jelle van Antwerpen.

Verdedigend hield ZVS/Poseidon ’56 ook in de tweede periode lange tijd uitstekend stand. Pas na ruim drie-en-een-halve minuut slaagde BZC er in om de verdediging van de bezoekende DG-ploeg voor een tweede maal te passeren. En veel lol hadden ze er niet van, want nog geen twintig seconden later was de stand alweer gelijk: 2-2 door Daan Kooy. De laatste minuut was in deze periode voor BZC die in de slotfase toch weer op 3-2 kwam.

BZC kreeg in de derde periode het vuur. Een minuut wist ZVS/Poseidon ’56 de tegenstander het scoren te beletten, daarna wist de thuisploeg in een regelmatig tempo te scoren voordat de uitploeg via een strafworp weer iets terug kon doen en was het Jelle van Antwerpen die raak schoot. Ook in het vervolg trok BZC met nog eens twee doelpunten aan het langste eind, waarbij ZVS/Poseidon ’56 tussendoor middels Jens Kooy ook nog eens kon scoren.

BZC had het beste wel gegeven in de derde periode. De doelpunten in het laatste kwart waren schaars. Het was ZVS/Poseidon ’56 die na een kleine twee minuten als eerste het net weer wist te vinden, Sanne Flanderhijn trof doel. Nadat halverwege de periode BZC nog eenmaal had kunnen scoren, was het slot voor de bezoekers die de stand dankzij Jens Kooy in de eindfase van de wedstrijd op 9-6 wisten te brengen.

Doelpuntenmakers: Jelle van Antwerpen en Jens Kooy (ieder 2x), Daan Kooy en Sanne Flanderhijn (ieder 1x)