ZVS DG1 - De Linge/PCG DG1 (12/11/2022): ZVS/Poseidon ’56 wint van zestal uit Leerdam en Gorinchemrobert @ 16 november 2022, 19:20

'S-GRAVENDEEL - De D-jeugd kreeg afgelopen zaterdag bezoek van de leeftijdgenoten van De Linge/PCG uit Leerdam en Gorinchem. Hoewel deze ploeg in de kelder van de poule staat, bleken de kinderen toch best wel fors te zijn. Daar stond dan weer tegenover dat de ploeg uit maar zes kinderen bestond. Dat bleek voor de thuisploeg toch nog wel lastig te zijn om te bespelen, maar uiteindelijk trokken de kinderen van ZVS en Poseidon ’56 toch de volle winst naar zich toe.

Op het eerste gezicht lijkt het gemakkelijk om 20 minuten lang met een manmeer te mogen spelen. Toch brengt dat op zijn eigen manier wat ongemakkelijkheden met zich mee. Wat moet je doen met de extra vrije man, hoe bespeel je de tegenstander? De Linge/PCG was bovendien niet gekomen om lijdzaam toe te kijken en al heel vlot stond het bezoekende zestal op voorsprong. ZVS/Poseidon ’56 had even nodig om zich te herpakken en vlak voor het ingaan van de laatste speelminuut van de eerste periode werd de gelijkmaker.

Tijd was natuurlijk aan de kant van de thuisploeg die met een complete ploeg en drie wissels over de langste adem zou kunnen beschikken. Maar daar wilde De Linge/PCG zich nog niet bij neerleggen, zij zochten vol overgave de aanval. Een van die aanvallen werd keurig onderschept en stelde de DG-kinderen in staat om een 2-1 voorsprong te nemen. Vanuit een strafworp werd het zelfs 3-1, maar nog gaf de tegenstander niet op en kwam weer terug tot 3-2.

Ook in de derde kwart had ZVS/Poseidon ’56 nog voldoende te stellen met de bezoekertjes. Na ruim een minuut werd het 4-2, maar via een man-meer situatie kwam De Linge/PCG toch weer terug tot 4-3. Via een fraaie aanval werd het direct weer 5-3. En aan het einde van de periode werd het zelfs nog 6-3 na een afgeslagen aanval van De Linge/PCG.

Nog één keer probeerde De Linge/PCG aansluiting te vinden. Het werd aan het begin van de vierde periode zelfs nog 6-4, maar toen was de Leerdamse (of Gorinchemse) koek echt op. Het werd vlot 7-4 en in de resterende vier minuten kon de thuisploeg de tegenstander voldoende bij het doel weg houden om alweer een overwinning te noteren.

Doelpuntenmakers: Jens Kooy en Jelle van Antwerpen (ieder 2x), Sanne Flanderhijn, Daan Kooy en Floort Buskop (ieder 1x)

De volgende wedstrijd is tegen SVH DG2 op zaterdag 19 november 2022 in De Wilgenring te Rotterdam en begint om 15:10 uur.