SVH DG3 - ZVS DG1 (08/10/2022): ZVS/Poseidon '56 slaat toe in de vierde perioderobert @ 12 oktober 2022, 18:37

ROTTERDAM - De D-jeugd heeft de smaak van het winnen te pakken. Na de overwinning twee weken geleden op ZZ&PC De Devel DG1 moest afgelopen zaterdag het derde DG-team van SVH er in het eigen zwembad De Wilgenring aan geloven. Drie periodes liepen de beide teams gelijk op, maar in de vierde periode konden de kinderen van ZVS en Poseidon ’56 met vier doelpunten het verschil maken en de 5-8 overwinning mee naar huis nemen.

SVH DG3 was voorafgaand aan deze wedstrijd nog puntloos, maar bood goed weerwerk in het begin van de wedstrijd. Toch was het ZVS/Poseidon ’56 dat na ruim anderhalve minuut spelen op een 0-1 voorsprong kwam. Bij het ingaan van de laatste minuut van de eerste periode kreeg SVH een mogelijkheid om gelijk te komen via een strafworp. Maar met een uitstekende redding van Timo van Rotterdam werd de gelijke stand voorkomen.

De gelijkmaker kwam er toch. Al duurde het wel tot halverwege de tweede periode voordat SVH met een onhoudbaar hard schot de stand weer gelijk kon trekken. Dat lieten de kinderen van ZVS en Poseidon ’56 niet op zich zitten en prompt na de hervatting werd het alweer 1-2. Ook na een tweede gelijkmaker werd de thuisploeg in minder dan geen tijd weer op achterstand gezet. De periode eindigde met een kleine voorsprong (2-3) voor de kinderen uit ’s-Gravendeel en Ridderkerk.

Die voorsprong verdampte in de derde periode al heel snel tot 3-3 en voor de eerste keer bleef een snel antwoord van de uitploeg uit. SVH kwam na drie minuten spelen zelfs voor de eerste keer op voorsprong op 4-3. ZVS/Poseidon ’56 bleef wel aandringen en na een paar gemiste kansen werd het toch nog 4-4 voor het einde van het derde kwart.

De vierde periode vertoonde in het begin hetzelfde spelbeeld. ZVS/Poseidon ’56 kwam weer op voorsprong en kreeg kansen om de voorsprong uit te bouwen. Dat werd verzuimd en prompt kwam SVH weer op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker ging het ineens snel. De bezoekertjes kwamen op 5-6 en prompt ook op 5-7.

De moraal bij de thuisploeg was geknakt. Precies zeventien seconden na de 5-7 werd de eindstand bepaald op 5-8, al kreeg het publiek daar weinig van mee omdat scorebord en tijdwaarneming waren uitgevallen. De laatste anderhalve minuut werd professioneel uitgespeeld door ZVS/Poseidon ’56 die met de volle buit weer naar huis mocht.

Doelpuntenmakers: Floort Buskop (3x), Jens Kooy (2x), Jelle van Antwerpen, Anthony van Dijk en Lynn Schoester (ieder 1x)

De volgende wedstrijd is tegen BZC DG1 (Bergambacht) op zaterdag 15 oktober 2022 in Zwembad de Wellen te 's-Gravendeel en begint om 17:00 uur.