ZVS DG1 – ZZ&PC De Devel DG1 (24/09/2022): ZVS/Poseidon '56 wint thriller nu wel! robert @ 28 september 2022, 20:26

'S-GRAVENDEEL - Wie van spanning en sensatie houdt, moet zeker eens langs gaan bij een wedstrijd van de D-jeugd. Vorige week werd op het nippertje verloren bij SG SCOMZeehondDuck. Afgelopen zaterdag trokken de kinderen uit ’s-Gravendeel en Ridderkerk op het laatste moment juist aan het langste eind en werd tegenstander ZZ&PC De Devel met een 8-7 nederlaag naar huis gestuurd.

Aan het begin van de wedstrijd probeerden beide ploegen uit hoe solide de verdediging van de tegenstander was en dat bleek best wel stevig te zijn. Halverwege de eerste periode brak de thuisploeg de ban. Door goed samen te spelen kwam de ploeg op een 1-0 voorsprong. Helaas hield de voorsprong geen stand. Helemaal aan het einde van de periode lukte het De Devel toch nog om weer gelijk te maken.

Dat deerde de kinderen van ZVS/Poseidon ’56 niet. Ze begonnen prima aan de tweede periode en al heel snel stond de thuisploeg weer op voorsprong. Niet heel veel later werd het zelfs 3-1 met een snelle uitbraak. De Devel probeerde zich weer terug in de wedstrijd te knokken, maar liep zich keer op keer stuk op de uitstekende verdediging van de ’s-Gravendeels/Ridderkerkse combinatie. Pas een minuut voor het einde van de periode wist De Devel iets terug te doen, ze kwamen op 3-2.

Ook in de derde periode zat de thuisploeg beter in de wedstrijd. Via een strafworp werd het na een minuut spelen 4-2. De Devel haakte wel aan en kwam terug tot 4-3 en niet veel later weer tot 5-4 toen De Devel vanuit een strafworp op de paal schoot en de afvallende bal alsnog in het doel van de gastheren en -vrouwen wist te plaatsen. Het bleef spannend in zwembad De Wellen.

Ging het in de laatste periode dan toch nog fout? Vroeg in de periode kwam De Devel plotseling toch op 5-5. De thuisploeg kon gelukkig nog een tandje bijschakelen en wist via twee doelpunten weer op 7-5 te komen. Met nog drie minuten te spelen gloorde de overwinning, maar De Devel gaf zich nog niet gewonnen en kwam weer terug tot 7-7. Met nog dertien seconden te spelen leek de beslissing te vallen toen ZVS/Poseidon ’56 toch weer op voorsprong kwam.

Het werd nog wel even billenknijpen toen de Zwijndrechtse ploeg aan het einde nog een vrije worp kreeg en…. scoorde. Het doelpunt werd echter niet toegekend omdat de vrije worp niet was overgespeeld en dus bleef de 8-7 staan en zijn de punten binnen voor ZVS/Poseidon ’56.

Doelpuntenmakers: Jelle van Antwerpen (5x), Simone Brobbel (2x) en Mats Groenendijk (1x)

Komend week mogen de kinderen even bijkomen van de twee spannende wedstrijden van de afgelopen weken en daarna wacht op zaterdag 8 oktober 2022 een wedstrijd in de Wilgenring in Rotterdam tegen het derde DG-team van SVH.