'KNZB Waterpolo'-app (wedstrijdschema en teamtatistieken)

Dé app voor elke waterpololiefhebber: KNZB Waterpolo

Met de app 'KNZB Waterpolo' blijf je eenvoudig op de hoogte van je (favoriete) team, de prestaties en het competitierooster.

Sinds de invoering van het DWF (Digitaal Wedstrijd Formulier) verwerkt een vereniging het volledige wedstrijdverloop en de uitslag via een tablet. Zo is het mogelijk om als speler, coach of official het eigen programma en de statistieken direct te bekijken. Je kunt ook meteen de resultaten van de tegenstander zien en eenvoudig je favoriete team(s) en speler(s) volgen.

Het inloggen voor spelers, coaches en officials kan d.m.v. een e-mailadres en wachtwoord. Deze gegevens dienen overeen te komen met de registratie van deze persoon in Sportlink Club. Het is ook mogelijk om als toeschouwer, ouders, familie en/of vrienden in te loggen en teams of personen te volgen. Hiervoor is alleen een e-mailregistratie nodig. De app is dus niet alleen voor spelers, coaches en officials, maar ook voor iedereen die één of meerdere teams wil volgen.
 

Hoe zit het met de privacy?
Een privacyniveau is persoonlijk. Het privacyniveau bepaalt welke van jouw persoonsgegevens met anderen gedeeld worden, dit is voor elk lid weer anders en kan naar voorkeur in deze app worden aangepast. Zodra een nieuw lid in het systeem wordt gezet, worden de beveiligingsinstellingen van dit lid, geheel AVG-verantwoord, op het meest strenge niveau gezet. Het lid wordt dan voor de buitenwereld volledig afgeschermd. Daar kunnen wij als vereniging verder niets aan veranderen. Alleen (de ouders van) het lid zelf kunnen deze instellingen versoepelen. Nu kan het zijn dat (de ouders van) het lid bewust de gegevens op afgeschermd laat staan. Dat is een principe dat wij respecteren natuurlijk. Onze ervaring is echter dat de instelling onbewust nooit is aangepast, in dat geval is een kleine aanpassing in de instellingen voldoende om de naam in Sportlink te tonen.

Hoe wijzig ik de privacy-instellingen van mij (of mijn kind)?
Open Sportlink, ga naar de instellingen. Kies vervolgens ‘Mijn Persoonsgegevens’. Ben je ouder dan 18? Dan kies je voor ‘Privacy Instellingen’. Hier kun je aangeven tot op welke hoogte je bekend wilt zijn bij de buitenwereld. Om in de statistieken meegenomen te kunnen worden, moet je hier minimaal het op een na hoogste niveau hebben ingesteld, namelijk ‘Beperkt’ (wel naam, geen foto).

Voor een jeugdlid is het wat ingewikkelder. Hiervoor moet gelden dat Sportlink is geïnstalleerd met het e-mailadres waarmee het jeugdlid is ingeschreven bij ons. Ervaring leert intussen dat dat nog wel eens een dingetje is! In het geval dat Sportlink met het juiste emailadres is geïnstalleerd, verschijnt bij de ‘Privacy Instellingen’ de keuze ‘Mijn Kinderen’. Per kind kan dan het privacyniveau worden aangegeven. Om in de statistieken meegenomen te kunnen worden, moet je hier minimaal het op een na hoogste niveau hebben ingesteld, namelijk ‘Beperkt’ (wel naam, geen foto).

Ongeacht de instellingen zal de scheidsrechter altijd je naam en foto kunnen zien in de teamopstelling van de wedstrijd (ter controle). Een uitgebreide toelichting over de privacy is terug te vinden op de website van Sportlink.

De app is beschikbaar voor Android en iOS en kan door iedereen gebruikt worden.

Voor het verkregen van de inloggegevens kan men contact opnemen met de waterpolosecretaris.

Lukt het niet om in de app te komen of zijn er andere vragen over de werking ervan? Laat het ons weten, dan helpen we je graag verder.

Robert van Son
Redactie Zwem- en Waterpolovereniging ZVS
(e-mail verzenden)